řeřicha

09bře10

Tak to je ona.

Řeřicha, přijímením Setá.  Hoví si na prapetu již rovným pátým dnem. Moc toho nesežere, ale pije jako duha. Mamka tvrdí, že smrdí, ale podle mě voní. Jelikož je rostlinou velice nenáračnou, je jako stvořená pro takové zahradníky, jako jsem já, tedy ty, kteří si pořídili suchomilný kaktus a dokázali ho nechat, chudáka, uschnout.  Stačí ji trocha vaty v plastové misce a hodně vody. Ovšem nezapomeňte, že i hodně vody má své meze, tak aby jste se posléze nedivili, že řeřicha vám začala kompostovat.  Za předpokladu, že budete úspěšní, se můžete již po dvou týdnech těšit ze vzrostlých rostlinek, které lze hůmánně usmrtit nůžkami a posléze si jimi posypat chleba se svým oblíbeným mazadlem. A ne nadarmo, neboť jako taková obsahuje vysoký podíl vitaminu C, který je důležitý pro naše metabolické pochody, což se hodí především teď na jaře, kdy nám zrádné psí počasí kdekdy nachytá nepříjemná nachlazení. I když si tímto výrokem nejsem jist, jakožto zelená rostlina by měla obsahovati i nějaký ten podíl kyseliny listové, ta je pro naše tělo také důležitá, vynechávat by ji pak neměli těhotné ženy, jelikož předchází vadám srdce u plodu. Toť vše, a jelikož lze pěstovat i za kolejních podmínek, my nezruční budoucí, současní i minulý vysokoškoláci, ale i všichni ostatní, hurá do toho, neboť to co si vypěstujem sami, to chutná nejlépe.

Reklamy


No Responses Yet to “řeřicha”

  1. Napsat komentář

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s


%d bloggers like this: